sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Työmies on palkkansa ansainnut

Työmies on palkkansa ansainnut, toteaa vanhan kansan viisaus. Erityisen hyvin se pitää paikkansa rakennusalalla - rakennustöissä säästäminen voi tulla myöhemmin erittäin kalliiksi.

Muutama vuosi sitten helsinkiläinen ystäväperhe muutti uuteen kotiin. Edellinen asukas oli selvästi ollut pihi remonttireiska, joka oli halunnut tehdä myös asunnon erilaiset sähkötyöt itse.

Jälki oli aika rumaa. Eikä siinä kaikki, asennukset nimittäin lähettivät ajoittain ilmaan kauniita valokaaria, jotka ovat tietysti valitettava turvallisuusriski.

Tämän vuoksi ystäväni palkkasivat mielellään ammattitaitoisen sähkömiehen tarkistamaan asunnon asennukset. Samalla kodin palo- ja sähköturvallisuus parani huomattavasti.

Kuultuani näistä ystävien kokemuksista päätin pyhästi käyttäväni aina ammattilaisia kotini erilaisissa perusparannustöissä. Ammattilaisten tuntiveloitus kirpaisee tietysti remontin yhteydessä, mutta sen jälkeen saan nukkua yöni rauhassa.

Tunnen hyvin omat rajani remonttireiskana, minkä vuoksi en mieluusti lähde seikkailemaan omalla ja lähimmäisteni turvallisuudella. On kaikkien kannalta parasta, että itse tyydyn ruuvimeisseliin, sahaan ja vasaraan.

Jos olen rohkealla päällä, saatan tarttua jopa porakoneeseen -- mutta isommat ja turvallisuuden kannalta kriittiset operaatiot jätän suosiolla ammattilaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti