tiistai 11. lokakuuta 2011

Kaverille meinasi käydä köpelösti

Kaverille meinasi käydä köpelösti. Hän lähti sunnuntaiaamuna pitkälle kävelylle ja jätti tiskikoneen huolehtimaan kotitöistä. Kun hän iltapäivällä palasi kotiin, keittiössä odotti lammikko. Iso lammikko.

E. tietysti väänsi vähän äkkiä hanan kiinni ja soitti saman tien apua. Pelko oli puserossa, kun oli viikonloppu. Lvi-päivystys vastasi sunnuntainakin ja kaveri oli tuskin ehtinyt saada lattiaa luututtua kun oli jo putkimies paikalla. Tiskarista oli pettänyt hanan ja putken välinen liitos, joka olikin aikanaan ihan kotiasennuksena suoritettu…

Tuli vaan mieleen, että olen itsekin usein jättänyt tiski- tai pesukoneen veivaamaan ja lähtenyt jonnekin, töihin tai jopa viikonlopuksi mökille. No pyykkejä en ole jättänyt viikonlopuksi lillimään, mutta ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun hanat ovat jääneet sulkematta.

Kaverilla kävi tuuri, kun hana ei sentään ehtinyt valua paria tuntia kauempaa. Mutta hiukset nousee pystyyn kun ajattelee, minkä laajuiset vahingot olisivat vastassa viikonlopun tai lomaviikon jälkeen. Minäkin asun ylimmässä kerroksessa, joten parhaassa tapauksessa olisi viiden kerroksen edestä kuivatettavaa.

Ihan ehdoton hankinta on se, mitä putkimies oli kaverillekin sanonut, eli sellainen turvakaukalo tiskikoneen alle. Jos vedet valahtavat koneesta ulos, syystä tai toisesta, niin ne eivät pääse ainakaan suoraan tiskikoneen taakse. Tiskarit kun on varmaan 98-prosenttisesti asennettu jonkin keittiökalusteen sisään niin että sitä vesivuotoa on mahdollisimman vaikeaa huomata ennen kuin vahinko on jo tapahtunut.

No mutta, fiksu ottaa virheistä opikseen, ja tosi fiksu ottaa opikseen jo muidenkin tekemistä virheistä. Itse päätin, että en jätä enää vettä pyörittäviä koneita ilman valvontaa loiskimaan. Puhelimen numeroluettelo sai myös lisayksen: L niin kuin Lvi-päivystys. Aika huojentavaa tietää, että jos käy märkä vahinko niin ei tarvitse odottaa seuraavaan arkipäivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti